دبستان دخترانه غیردولتی بهاران کرج
     
 


23 تیر 1398

اختلال یادگیری در خواندن

مولف: - -   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:

اختلال یادگیری در خواندن

اختلال یادگیری در خواندن

در مطلب قبلی به طور گسترده به اختلالات یادگیری ریاضی و راه درمان آن پرداختیم. حال در این مطلب به اختلالات یادگیری خواندن در کودکان در سنین مختلف می پردازیم:افراد در زمینه های استعداد، مهارت و علاقه با هم متفاوت هستند، پس باید این را در مورد کودک خود فراموش نکنید.

اختلالات یادگیری خواندن:

بیش ترین درصد از اختلالات را، اختلالات در خواندن به خود اختصاص داده است.

به طور کلیاختلال یادگیری در خواندن، نوعی ناتوانی فرد در خواندن و یادگیری مطالب است. خواندن فرآیند بسیار پیچیده ای است که بسیار جای بحث دارد. خواندن از ابتدای کودکی با فرد همراه نبوده است بلکه اکتسابی است و باید آن را در طول مدرسه فرا گرفت.

کودکانی که دچار اختلال در خواندن هستند، اکثرا در بیان درست کلمات، هجی کردن نیز دچار اشکال هستند.

این دانش آموزان در مدرسه دچار: بد خطی ، ریز و درشت نوشتن کلمات، کج و معوج نوشتن ، کندی در نوشتار، و اشکال در درک مفاهیم می باشند.

متاسفانه مدارس با شیوه تدریس قدیمی به کودکانی که در چندین درس مختلف دچار اختلال بودند را دانش آموزانی : کند ذهن، کم ذهن و عقب مانده می نامیدند، دانش آموزانی که درس هایی مانند: ریاضی و علوم و … را به خوبی درک نمی کردند و قادر به خواندن آن نبودند. این کودکان به مرور زمان عزت نفس خود را از دست می دادند و منزوی می شدند. امروزه با کمک علم روان شناسی و کمک از والدین با صبر و تحمل می توان این مشکل را حل کرد. در اعصار مختلف دانشمندان بسیاری را جهان به خود دیده است که با مشکل اختلال در خواندن به جایگاه والایی رسیده اند ، یکی از دلایل موفقیت آن ها حمایت والدین، صبر و تحمل و استعداد یابی بوده است.


نقش والدین به عنوان دوست:

پدر و مادرهایی که فرزندانی با این ویژگی دارند، نمی توانند به زور و یا تنبیه فرزند خود را وادار به یادگیری کنند. زیرا کودک خودش هم از این مسئله خسته شده است. دانش آموزانی با این ویژگی دچار یاس و دلزدگی می شوند، هیچ علاقه ای به مدرسه رفتن از خود نشان نمی دهند، و کم کم اعتماد به نفس خودرا از دست می دهند و تبدیل به کودکانی ضعیف و بدون عزت نفس می شوند. والدین باید بسیار به این موضوع توجه کنند و به سادگی از این امر نگذرند.

ویزگی های دانش آموزان اختلال یادگیری (خواندن)

هیچ علاقه ای به خواندن ندارند.

ناتوانی در یادگیری و آموختن دارند.

دچار عدم توجه و تمرکز هستند.

 در مدرسه سازگاری مناسبی با کودکان ندارند.

خط ناخوانایی دارند.

ممکن است دچار مشکلات بینایی و شنوایی باشند.


راه های درمان:

بازی های آموزشییکی از بهترین درمان ها، استفاده از روش بازی درمانی است. بازی درمانی یعنی: آموزش به همراه درمان و یادگیری. در روش بازی درمانی کودک احساسات و عواطف خود را بروز می دهد، در این روش کودک ارتباط بهتری با اطرافیان برقرار می کند، کودکان در این روش تجربه های بسیاری را کشف می کنند، و به طور کلی یادگیری برای این کودکان ساده تر می شود. از جمله بازی هایی مانند: بازی های رایانه ای،بازی دومینو، خانه سازی، و کتاب خواندن به صورت بازی و سرگرمی.

کاربرگ هانوشتن کلمات در کار برگ ها، خریداری فلش کارت ها بسیار موثر است هم چنین تکرار و تمرین توسط دانش آموز و البته با کمک والدین و صبر و حوصله او نیز تاثیر بسیار زیادی دارد.

به فرزند خود اجازه دهید آزادانه فکر کند و قوه تخیل و تجسم استفاده کند، مجبورش نکنید از شیوه شما استفاده کند، در این نوع درمان کودک داستان را به انتخاب خود بر می گزیند و با استفاده از داستان ها و تصاویر یادگیری خود را افزایش می دهد.

منبع: موسسه سرو اندیشان آفتاب

 

تعداد مشاهده (3104)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "اختلال یادگیری در خواندن"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید