اهمیت شیر در دانش آموزان
هر لیوان شیر معادل ۲۵۰ میلی لیتر, حدود ۳۱۵ میلی گرم کلسیم داردکه ۳۰ درصد کلسیم روزانه مورد نیاز بدن انسان را تامین می کند. از این رو مصرف روزانه ۳ لیوان شیر می تواند نیاز بدن به کلسیم را تامین کند. برخی از کودکان به دلیل وجود لاکتوز در شیر به دل درد و دل پیچه دچار می شوند که توصیه می شود در این افراد ماست و دوغ جایگزین شیر شود و یا در صورت امکان حتما شیر بدون لاکتوز تهیه و مصرف شود.
شیر منبع غنی از کلسیم است و نقش عمده کلسیم در تشکیل استخوان و دندان هاست, فرآورده های شیر به خاطر مقدار کلسیم کافی, آسانی هضم و ارزانی از بهترین منابع کلسیم می باشند. شیر بدون چربی و شیری که از آن چربی گرفته شده است از نظر کلسیم بر شیر کامل ارجحیت دارد,زیرا وقتی که چربی شیر که مقدار جزیی کلسیم دارد گرفته شود به جای آن شیر کلسیم دار جایگزین می شود که پرارزشتر است.
مقدار زیاد کاکائو به علت داشتن اگزالات از جذب کلسیم شیر جلوگیری می کند. می توان شیر را در قالب غذاهایی مثل فرنی, شیر برنج, سوپ به کودکان داد و یا از فراورده های شیر مانند ماست, پنیر و کشک در وعده صبحانه, ناهار و شام یا بستنی در میان وعده استفاده نمود. افراط بیش از حد در خوردن شیر به این دلیل که جایگزین سایر غذاهای اصلی می شود, کودک را در معرض خطر کمبودهای تغذیه ای به خصوص کمبود آهن قرار می دهد.
تحقیقات نشان میدهد کودکانی که روزانه شیر مصرف می کنند از سایر کودکانی که علاقه ای به خوردن آن ندارند باهوش ترند.
دلیل توصیه پزشکان به مصرف این ماده غذایی کلسیم موجود در شیر است که نقش اساسی در شکل گیری و استحکام استخوان ها و سلامت دندان ها دارد.
شیر برای داشتن ناخن ها, دندان ها و موهایی سالم تر لازم است..
مطالعات بسیاری نشان داده شده که مصرف روزانه شیر به همراه میوه ها و سبزیجات در کودکان و بزرگسالان باعث کاهش فشار خون بالا می شود.
مصرف آب و شیر و لبنیات, تسکین بخش هستند و می توانند در کاهش استرس دانش آموزان موثر باشند.
مصرف غذاهای حاوی کلسیم, آهن, فسفر و روی میزان جذب سرب را در کودکان کاهش می دهد, لذا توصیه می شود دانش آموزان روزانه دو تا سه لیوان شیر مصرف کنند.
تعداد مشاهده
(3042)
نظرات
(0)